Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

joi, 26 mai 2016

3 LUCRURI CARE SE INTAMPLA CU CREIERUL TAU ATUNCI CAND DANSEZI

de  la 22 mai. 2016 
3 lucruri care se intampla cu creierul tau atunci cand dansezi

Indiferent daca percepi dansul ca pe un hobby sau esti dansator profesionist, stii, desigur, ca aceasta activitate este perfecta pentru mentinerea conditiei fizice. Cunosti insa beneficiile dansului pentru sanatatea creierului?

Atunci cand dansezi diferite regiuni ale creierului sunt activate: pentru a te orienta pe ringul de dans, pentru a adapta semnalele motorii sau pentru a corela emotiile transmise cu coregrafia gandita. 
 
Iata ce se intampla cu creierul tau atunci cand iti lasi corpul sa simta muzica din boxe:
 
  1. Creste capacitatea de invatare
     
Cand dansezi, creierul tau trebuie sa trimita semnalele potrivite muschilor pe moment si in maniera dorita. Astfel, creierul este antrenat sa raspunda la mai multi stimuli in acelasi timp. 
 
Cu cat este invatat mai mult ce miscari sa transmita in ce zona, cu atat le va transmite mai usor si fluid. 
Acest lucru imbunatateste capacitatea creierului de a acumula informatii.
 
In plus, executarea acelorasi miscari creste rata de raspuns a corpului la semnalele sonore. Creierul este invatat sa reactioneze mult mai rapid la diferite semnale. Astfel, te misti in armonie cu muzica.
 
Repeta cat mai mult miscarile preferate, pentru a asigura dansului tau o fluiditate de invidiat! 
 
  1. Combate stresul si previne depresia
     
Este demonstrata legatura dintre dans si imbunatatirea starii generale. Prin dans, elimini tensiunea din corp. Din punct de vedere emotional, dansul iti dezvolta constiinta de sine si te ajuta sa iti exprimi fizic emotiile (inclusiv pe cele negative). 
 
Astfel, cand dansezi, creezi o conexiune intre minte si corp. Intreaga starea de bine ce o resimte corpul se transmite creierului.
 
Te gandesti ca fiecare detine un nivel diferit de toleranta la stres. Totusi, acesta ii afecteaza in cele din urma chiar si pe cei mai puternici. Avand in vedere nivelul de stres cu care se confrunta societatea noastra, ia in considerare acest beneficiu adus de dans!
 
  1. Incetineste procesul de imbatranire
     
Dansul contribuie la incetinirea procesului de imbatranire si la prevenirea bolilor mentale precum dementa sau Alzeihmer.
 
Conform studiilor efectuate, cel mai eficient stil de dans este freestyle. De ce? Pentru ca presupune luarea de decizii rapide, pe moment. Acest lucru iti mentine activ creierul si iti protejeaza sinapsele neuronale. Astfel, daca dansezi freestyle in mod frecvent se reduce gradul de dementa cu cca 75% - de doua ori mai mult decat daca citesti. 
 
Nu trebuie sa consideri ca celelalte stiluri nu au niciun efect in prevenirea dementei. Orice stil ai adopta, retine ca dansul reduce atrofia hipocamului ( zona creierului responsabila de memorie). 
 
Este de asteptat ca dansul sa fie adoptat ca terapie in tratarea bolilor batranetii din ce in ce mai mult in viitor. 
 
De altfel, aceasta activitate este utilizata in tratarea bolii Parkinson. In cazul acesta, se considera ca stilul de dans cu efect de tratare ridicat este tango argentinian. Aceasta presupune pasi specifici care se aseamana cu metodele utilizate in reabilitare.
 
In plus, tangoul presupune executarea unor miscari concomitent. Cei care danseaza trebuie sa fie atenti la muzica, la executarea pasilor si la miscarile partenerului de dans. Acest lucru contribuie la ameliorarea starii de sanatate.
 
Procesul imbatranirii nu ocoleste pe nimeni, dar dupa cum vezi, dansul este o forma de petrecere a timpului ce poate conduce la o imbatranire fericita.
 
Nu uita: dansul este o arta. Astfel, nu exista o modalitate corecta sau gresita sa dansezi. Important este sa te bucuri de aceasta activitate si de beneficiile sale!
 http://www.sanatatesistaredebine.ro/
Sursa foto: onehdwallpaper.com

Un comentariu:

  1. Intradevar,dansul te inalta,asa cum te inalta cantatul,pictatul si orice activitate efectuata din emisfera cerebrala dreapta care este raspunzatoare de creatie.
    Atunci cand suntem binedispusi,ne amuzam sau radem cu toata fiinta noastra,se spune ca ingerii vin langa noi sa vada ce anume facem de crestem frecventa de vibratie atat de mult!

    RăspundețiȘtergere