Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

joi, 19 iunie 2014

RESPIRAȚIA ȘI SACRALITATEA EI.


De la Lord Kuthumi

(18 iunie 2014; channeler Rae Chandran)

Traducere Const. Mihăilescu

Salutări, preaiubiților, sunt Maestrul Kuthumi.
Astăzi, aș dori să vă vorbesc despre respirație. 
Respirația este esența vieții. Tot ceea ce compune Creația respiră. Chiar și în dimensiunile mai înalte, există o formă de respirație. 

Acest instrument simplu, al respirației, are un scop dublu. Primul este dat de necesitatea de a oxigena organele noastre interne, care ne țin în viață. Al doilea scop este unul de factură și înțelegere mai înaltă: ne ajută să ne trezim și să evoluăm.
Prin respirație corectă, ființa se poate conecta la Sinele său Autentic. 
Câți dintre noi efectuăm actul respirației conștient permanent? Foarte puțini. Cei mai mulți nu respiră corect; foarte mulți dintre oameni nu au o respirație uniformă și echilibrată pe ambele nări. Vi se va părea o recomandare minoră faptul că fiecare ființă trebuie să-și folosească, în procesul respirației, ambele nări, în mod cât mai echilibrat. Este nevoie ca fiecare dintre voi să verifice cum respiră, prin observarea simplă a utilizării ambelor fose nazale.
Trezirea prin respirație.
Vă sfătuiesc ca zilnic, timp de cca 15 minute, să efectuați respirații conștiente, adică să vă observați modul cum respirați și să corectați eventualul mod greșit de a respira. Treptat, modul corect de a respira se va extinde ajungând ca, în final, fiecare respirația să fie una corectă. (Nota C.M.: respirația corectă poartă denumirea de „respirație yoghină completă” și se învață la primele cursuri de yoga.

Iată în ce constă acest mod de respirație: 
– mai întâi, trebuie să ne asigurăm că avem ambele căi respiratorii libere, desfundate. Dacă acest lucru nu se întâmplă, printr-o metodă oarecare facem ca debitul de aer inspirat-expirat să fie egal pe fiecare nară. Metoda cea mai eficientă și igenică este să utlizăm apă sărată călduță pe care o tragem pe nas, prin nara înfundată, după care o eliminăm prin suflare. Facem exercițiul înspir-expir până când realizăm că am obținut o desfundare completă. 
Dacă se întâmplă ca în timpul somnului să constatăm că avem o nară înfundată, ne vom așeza cu corpul pe o parte, astfel ca nara înfundată să fie deasupra. Să zicem că ne-am trezit cu nara dreaptă înfundată. Ne așezăm pe partea stângă a corpului, îndoim mâna stângă de la cot și ne sprijinim capul pe palma stângă. Metoda dă rezultate imediate dacă ne srijinim subsuoara stângă pe o un obiect mai tare și convenabil de înalt – o pernă făcută sul, de ex. 
Energiile prelevate prin inspirație nazală sunt diferite pentru fiecare nară: cu nara stângă inspirăm energii yin iar pe cea dreaptă, yang. 
 În general, ființa umană are o caracteristică energetică a corpului cu exces de energie yin, ceea ce înseamnă că mereu trebuie să avem grijă să introducem în corp energii yang (energii pranice), cu care să echilibrăm pe cele yin, majoritare. Caracteristica energetică a corpului nu este constantă și depinde de mai mulți factori printre care: nivelul de efort fizic sau intelectual, starea de stress, de oboseală, somnul, tipul de alimente cu care ne hrănim, modul cum respirăm etc. 
 Există trei tipuri de repirație: abdominală sau diafragmatică, mijlocie sau costală, superioară sau cervicală. 
 -) asigurați-vă că niciun elemet de îmbrăcăminte nu vă poate stânjeni o respirație liberă, 
 -) ne așezăm într-o poziție convenabilă – cum ar fi poziția     „ șezând ”, cu piciarele încrucișate de la genunchi, pe scaun sau în picioare. 
 -) cu spatele drept, începem printr-o expirație profundă, în care încercăm să eliminăm cât mai complet aerul din plămâni. Cel mai bine este ca la expir să ne aplecăm capul în față cât mai mult iar la inspir să ne ridicăm capul, îndreptăm trunchiul și ne proiectăm pietul în față. 
-) există o regulă de care trebuie ținut cont neapărat: când expirăm, începem cu expulzarea aerului de la baza plămânilor și ne ”stoarcem” până la vârful plămânilor, adică începem cu respirația abdominală și încheiem cu cea cervicală. 
Când înspirăm, începem tot cu partea de jos a plămânilor (respirație abdominală) și încheiem cu partea superioară. Pentru ușurința execuției, imaginați-vă că plămânii sunt niște vase pe care le umpleți sau le goliți cu un furtun al cărui capăt l-ați plasat la baza plămânilor. Această tehnică dă posibilitatea eliminării complete a aerului viciat și înlocuirea lui cu cel proaspăt, fără a le amesteca).
Respirația corectă și conștientă ajută la activarea minții inclusiv a zonelor care dețin înțelepciunea, experiența ancestrală și vă apropie de descoperirea sufletului vostru care v-a așteptat mereu să vă treziți și să vă conectați e-ul vostru uman la el. 
Respirația corectă este cea mai potrivită cheie care deschide lacătul încăperii în care se află sufletul vostru adevărat și Sinele vostru Înterior.Yoghinii antici și maeștrii cunosc de milenii acest secret. Cele mai multe dintre artele marțiale antice se bazează pe trehnici de respirație. 
 Prin respirație corectă, ființa este capabilă să atragă mai multă energie pranică din univers. 
Dragilor, prana este hrana acestui univers. În cele mai multe dintre tradițiile vechi, atunci când un elev începea practica spirituală, primul lucru pe care-l învăța era să respire corect, chiar și în viața de zi cu zi. Când avea tendința să devină mai nervos, când simțea că începe să fie stresat de ceva, făcea o mică pauză pentru a efectua câteva respirații profunde. (Nota C.M.: recomandarea este valabilă și astăzi). 
 Puncte cheie

• Observarea respirației în vederea corectării ei, dacă este cazul, vă asigură apropierea de Sinele Divin;  
• Respirația profundă și corectă asigură menținerea chakrelor deschise și, în acest mod, o permanentă legătură cu universul. 
* Se stabilizează corpul emoțional și se consolidează legătura atât cu Creatorul cât și cu Gaia. (Sufletul Pământului). 
* Respirația corectă și completă ajută și consolidează legăturile de bunăînțelegere între oameni precum și între oameni și toate ființele.
* Grăbește videcarea rănilor emoționale și psihice. 
* Crește capacitatea de a fi mai creator, mai inspirat și mărește puterea de a sesiza din timp unele dintre pericolele cu care altfel v-ați confrunta.
* Întărește prezența de spirit și ecranează ființa de câmpuri energetice malefice.
Stabilizarea respăirației  
Respirația poate fi folosită în mai multe moduri, nu numai pentru trezirea ființei dar și pentru creșterea capacității de a-și reaminti evenimente din trecut, inclusiv din viețile anterioare. 
 Una dintre zonele în care se poate lucra cu mult succes, prin practica respirației complete, este cea a corpului emoțional. Corpul emoțional este afectat profund de modelele noastre de gândire, de energiile pe care le-am adus din alte vieți și, de asemenea, de energia pe care o acumulăm sau o producem zi de zi, prin experiențele pe care decidem să le facem. 
 Energiile care se primesc din univers pe planetă, au impact inevitabil asupra întregului sistem planetar (deci și asupra viului). Cel care este îndeosebi afectat este corpul nostru emoțional. Impresionarea corpului emoțional se transmite corpului fizic și mental, astfel că se poate spune că întregul corp suferă impactul energiilor primite din cosmos și din univers (n.m. poate, în mai mică măsură asupra corpului cauzal). 
Pentru a înțelege mai bine la ce impact sunt supuse ființele (n.m., dar și plantele sau regnul mineral), adăugați la aceasta și influența Soarelui și a Lunii. 
Cunoașteți, desigur, măcar parțial, ce efecte au exploziile solare și distanța la care se află acești doi aștrii asupra Pământului, mai cu seamă când, în mișcarea de revoluție a sistemului, ei se apropie cel mai mult de voi. Majoritatea dintre voi a „ simțit pe pielea lui” efectele acestei apropieri (în plan fizic, mental și, mai ales, emoțional), Comportamentul oamenilor, animalelor și plantelor este diferit și destul de bine cunoscut, vis a vis de ceea ce se întâmplă pe Soare sau pe Lună.
Cum putem stabiliza corpul nostru emotional, față se impactul cu energiile sistemului solar sau universal? Tot prin controlul respirației profunde.
  
 Respirați adânc prin ambele nări și trimiteți conștient energia inspirată prin intermediul coloanei vertebrale, în chakra inimii (n.m., Anahata). Conduceți apoi acele energii spre chakra inimii planetei, prin intermediul chakrelor inferioare (manipura, swadisthana chakra și muladhara chakra). Când energiile voastre ajung în centrul de forță al planetei, aceasta își va dirija energiile astfel combinate către Creator care vă va retrimite aceste energii amplificate și modulate cu voința și iubirea divină. În final, starea voastră de bine se va extinde și un sentiment de nemărginită iubire va începe să vă umple sufletul și inima. 
Puteți trimite aceste energii minunate către ființe dragi, oriunde s-ar afla ele. 
Relația aceasta între voi și Creator, via Mama Gaia, se va stabiliza în timp, și, dacă la început vă era destul de dificil să o stabilizați, după o practică suficientă, se va crea o cale bătătorită, pe care energiile vor circula din ce în ce mai ușor. Aveți posibilitatea de a vă trimitre energiile astfel obținute și îmbogățite către copiii și prietenii voștri, către ființele dragi cu care, chiar dacă nu puteți comunica prin mijloace obișnuite, o puteți face pe această cale, indiferent unde s-ar afla ele.
Vă puteți trimite energiile obținute prin respirație completă plantelor, copacilor, animalelor, îngerilor, ghizilor voștri în trup sau fără trup, maeștrilor înălțați etc. Este de reținut că aceste energii nu pot fi manipulate de nimeni, nu pot fi deformate sau dirijate către alte destinații decât cele pe care voi le intenționați.
Respirația vindecării
Energia respirației poate fi, de asemenea, folosită pentru a vindeca toate rănile emoționale pe care le-ați contractat în  viata voastră actuală sau în una anterioară. Mă refer la toate rănile emoționale cronicizate în corpul vostru. Prin respirație corectă, puteți elibera energiile care stagnează în ființa voastră și o influențează într-un fel sau altul, inclusiv efecte precum durerea fizică sau psihică, diferitele complexe de inferioritate sau căderi de natură psihică.


Rae Chandran
Puteți ajuta mult ființele care se află în ultimele clipe de viață, pentru a accepta fără teamă să-și părăsească trupul fizic și să accepte cu seninătate și împăcare că nu există moarte decât a trupului fizic, emoțional și mental. Esența ființei nu dispare niciodată, și are asigurată o existență practic fără limite. 
Mulți oameni se sperie cumplit de moartea corpului fizic. Mulți oameni simt profund frica de moarte din cauza convingerilor lor religioase sau din alte motive. 
Înafara ajutorului pe care-l pot primi de la alții, cei aflați în această situație pot singuri să-și diminuieze frica de moarte dacă, la modul conștient, vor efectua respirații profunde în clipele părăsirii corpului fizic.
 De obicei, în acele momente, echilibrul psihic se strică, și ființa aflată în pragul părăsirii corpului fizic, încearcă să întârzie momentul în care sufletul transcede într-o altă lume. Printr-o practică îndelungată, cei ajunși la acest moment pot să-și amintească de importanța respirației profunde, care-i va ajuta să „plece” mult mai liniștiți, mai împăcați. 
Moartea conștientă este alegerea majoră pe care o poate face ființa umană. 
Respirația completă și profundă reprezintă unul dintre cele mai importante daruri pe care Creatorul le-a făcut omului.
Așa dar, RESPIRAȚI PROFUND, dragii mei! 
Kuthumi.                                                                                        
Prin Rae Chandran Tokyo, Japonia
Sursa: www.raechandran.com


 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu