Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

luni, 29 octombrie 2012

Cercetarile savantilor rusi privind miracolele infaptuite de yoghini in timpul meditatiilor



18 oct.2012
dr. Evelyn Fuqua

M-am oprit zilele trecute intr-o ceainarie din Iasi, si, in timp ce imi savuram ceaiul am rasfoit o carte foarte interesanta, intitulata “De la Sirius spre Pamant: un terapeut descopera schimbul de suflete”, scrisa de un terapeut american, pe nume dr. Evelyn Fuqua. Am rasfoit cam o ora aceasta carte interesanta si din ea am aflat ca autoarea are profunde preocupari spirituale, in a descoperi secretele sufletului uman.

Printre altele, prin 1989, dr. Evelyn Fuqua ajunsese in India in localitatea Rishikesh, cel mai spiritual oras al Indiei. Rishikesh este situat la poalele Tibetului, fiind locul de nastere al yogăi, dar si cel mai popular loc din India pentru a veni si a medita, pentru a face yoga, dar si pentru a invata alte aspecte ale hinduismului. Aici se gasesc o multime de ashram-uri si institutii de yoga.
La un moment dat, am citit o afirmatie interesanta a dr. Evelyn Fuqua. Ea s spus că a aflat de la localnici faptul că in oras se aflau si circa 30 de oameni de stiinta rusi care venisera in acest oras indian si studiau intensiv toate minunile pe care le poate face practica yoga. Si asta pentru ca stiinta moderna nu-si poate explica nici acum, de exemplu, ce se intampla in timpul meditatiei. Sa explic putin.
Creierul nostru lucreaza cu 4 unde: beta, alfa, teta si delta. Starea beta (13-40 cicluri pe secunda) inseamna starea de veghe, pe care o experimentam in timpul zilei. Starea alfa (8-13 cicluri pe secunda) apare atunci cand stam mai relaxati, fara activitati sau eforturi, ne gandim si visam cu ochii deschisi. Starea teta (4-7 cicluri pe secunda) e prezenta atunci cand dormim si visam. Ultima stare – delta (1-3 cicluri pe secunda) apare in somnul adanc, cand nu visam nimic. Ei bine, oamenii de știință au observat ca yoghinii, atunci când mediteaza, intra in starea alfa (se vede acest lucru la electrocefalograma). Dar, fiind in starea alfa, ei ar trebui sa se afle intr-un somn adanc, fara sa stie nimic ce se intamplă in jurul lor; insa, din contra, yoghinii, in timpul stării alfa din meditatie, sunt extrem de constienti de ceea ce se întâmplă in jurul lor, ceea ce intră in contradicție cu legile fiziologice ale creierului. Din punct de vedere spiritual, 
explicatia e simplă: yoghinii reusesc sa se detașeze, in timpul meditatiei, de trup, de creier si de minte, observand cu puterea constiinței lor ceea ce se află in jur. Acest lucru arata inca o data că deasupra creierului, a minții, se află conștiința.
Nu stim dacă oamenii de stiință rusi au aflat secretele yoghinilor, dar eu sunt sigur ca cercetarile lor in domeniul paranormalului si a spiritualitatii sunt foarte avansate…și nu sunt publice!

SURSA: http://www.almeea.com

 (pentru conf. C.M.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu