Sine al meu Superior, cu iubire îți cer ca începând din acest moment să mă îndrumi în tot ceea ce fac sau intenționez, pentru a cunoaște cele mai corecte soluții în problemele cu care mă voi confrunta în viitor. Îți cer aceasta pentru binele meu cel mai înalt, pentru evoluția ființei mele în Lumină și în afara oricărei interferențe malefice. Vreau să îmi ridic frecvența de vibrației la nivelul cel mai potrivit pentru evoluția spirituală a ființei mele în Lumină. Așa să fie!” (în sprijinul celor interesați)

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 9 iunie 2010

Vitamina D, vitamina lui Dumnezeu, şi altele.


De la Arhanghelul Mihail
(27/5/2010, prin Ronna Herman)

Ronna : Dragi prieteni, trebuie să prefaţez acest mesaj cu o explicaţie. In ultimele trei sau patru luni, un număr uluitor de mare de oameni, pe care îi cunosc personal, s-au plâns de o carenţă de vitamina D în corp. Mai multor persoane a fost necesar să li se administreze până la 50000 UI/ lună pentru refacerea necesarului de vitamina D. De ce este vitamina D atât de importantă şi care este rolul ei în organism? Mai jos, am extras un articol de pe Internet Marcelle Pick, OB / GYN:
"Acest nutrient esenţial este numit vitamină, dar, de fapt, este un hormon precursor a unui hormon steroid puternic din organism, numit calcitriol. De mulţi ani el a fost cunoscut că vitamina D şi are un rol esenţial în menţinerea sănătăţii oaselor si dinţilor. Vitamina D acţionează în mod concertat cu alţi nutrienţi şi hormoni şi sprijină absorbţia mineralelor cheie şi metabolismul (in special calciu şi fosfor) în sânge şi oase. Ea reglează diferenţierea celulelor normale de cele bolnve şi ajută în profilaxia cancerului. Ajută, deasemenea, la secreţia insulinei. Studiile arată că există o legătură clară între carenţa de vitamina D şi obezitate, bolile de inimă, anumite tipuri de cancer şi stările depresive. Corpul omenesc nu poate produce pe cont propriu vitamina D, fără a fi expus razelor solare. În mod surprinzător, am constatat că peste 85% dintre pacienţii mei au deficit de vit.D. Teoretic, acumularea de vit.D este direct proporţională cu timpul expunerii corpului la razele solare (dar în intervalele de timp cînd radiaţia UVB este scăzută). Această vitamină poate fi găsită şi în anumite alimente. Cu toate acestea, foarte frecvent apare o carenţă de vitamină D în corpul uman. Dr.Pik menţionează că studiile au arătat că adulţii au nevoie de 3000-5000 UI/zi; alţi cercetători recomandă chiar mai mult. Necesarul este diferit de la om la om, medicului revenindu-i rolul de a stabili doza fiecărui consultat.
(Articolul complet poate fi găsit la adresa : www.womentowomen.com / healthynutrition / vitaminD)

Arhanghelul Mihail:
Preaiubiţi maestri, este general recunoscut că soarele este astrul care furnizează forţa de viaţă, prin fluxul său luminos, trimis pe Pământ. Rolul său primordial în susţinerea vieţii i-a făcut pe antici să considere, în mod eronat, că Soarele este însuşi Dumnezeu. Această credinţă i-a determinat să-l numească pe Dumnezeu, RA. Adevărul este că fără radiaţiile electromagnetice binefăcătoare ale Soarelui, viaţa pe Pământ ar fi imposibilă. Acest astru, dă, după cum e binecunoscut, atât lumină cât şi căldură planetelor din sistemul său solar. Aceasta ar fi, să zicem, ceea ce se vede şi se poate constata de fiecare fiinţă.

Cu toate acestea, există ceva cu mult mai grandios, pe care lumea nu-l poate vedea sau percepe, cu cele cinci simţuri. Marea majoritate a fiinţelor umane nu sunt conştiente de acest adevăr. Mă refer la existenţa SOARELUI CENTRAL, a cărui radiaţie se situiază într-un domeniu de frecvenţă mult mai înaltă. Acest SOARE CENTRAL este CASA lui Dumnezeu (Creatorul), şi acolo au apărut primele suflete ale creaţiei. El este imens şi extrem de luminos dar nu este fierbinte. (Nota C.M.: să ne amintim ca lumina care apare în noaptea de Înviere, în biserica centrală din Ierusalim, este, timp de câteva zeci de secunde, o flacără rece în care cei prezenţi se îmbăiază!).

Lumina divină rece a Soarelui Central dă o stare de confort şi fericire de neimaginat, căci ea este sursa oricărei forme de viaţă. Ea cuprinde întregul Spectru Metatronic şi este trimisă în toate sistemele solare, ajungând pe toate corpurile cereşti, înclusiv pe planeta Pământ. Primele fiinţe au fost create din Centrul Inimii Creatorului Suprem, si au fost considerate vrednice de a fi supraveghetorii şi co-creatori ai universurilor, galaxilor, sistemelor solare si nenumăratelor planete.
Acesta este şi a fost un proces foarte complex asupra căruia nu doresc să insist acum.
Am vrut să menţionez doar că Soarele vostru (ca, de altfel miliardele de alţi sori) vă asigură nu numai căldura şi lumina ci mult mai multe alte calităţi şi virtuţi, de care nu sunteţi conştienţi.

Până prin anii 1900, omul putea sta la soare oricât, fără a-şi lua măsuri de protecţie, căci razele solare nu-i făceau nici-un rău. Cu timpul, pe măsură ce stratul de ozon s-a subţiat sau, în unele zone, a fost complet distrus din cauza poluării, acest filtru găurit şi subţiat nu a mai putut opri suficient radiaţiile solare, astfel că, din ce în ce mai multe raze ultraviolete ajung pe suprafaţa planetei voastre.

Efectele nocive ale razelor solare, pot fi diminuate, cât de cât, prin aplicarea pe piele a unor soluţii şi creme de ecranare (din păcate, unele fară a fi eficiente) sau (cea mai indicată metodă) prin evitarea expunerii excesive la soare. Expunerea corpului la soare este obligatorie, pentru cei care doresc să fie sănătoşi, cu condiţia ca aceasta să se facă dor in perioada de la răsăritul soarelui până cel târziu la ora 10 sau/şi după ora 16. Expunerea trebuie făcută gradual (15 minute prima expunere), de câteva ori pe săptămână. Trebuie ţinut cont că în timpul iernii razele solare nu mai sunt puternice, ceea ce vă permite o expunere mai îndelungată. Un asemenea program este suficient pentru menţinerea necesarului optim de vitamina D în corp.

In spectrul solar există multe alte componente de importanţă esenţială, în afara celor care ajută la formarea vitaminei D în corp. Esenţa razelor solare formează ceea ce numim Spectrul Metatronic; vitamina D este doar unul dintre numeroasele daruri oferite umanităţii de Dumnezeu, prin intermediul spectrului solar.

Preaiubiţilor, vă aflaţi la sfârşitul unei unităţi specifice a timpului cosmic, în care aţi fost supuşi unui sistem unic de norme în care aţi beneficiat şi de liberul arbitru. Din păcate, cu timpul, acest mare şi minunat cadou făcut de Creator, a devenit o colosală povară pentru umanitate, care s-a cufundat din ce în ce mai adânc în dualitate. Vieţile voastre au devenit pline de suferinţă şi inechitate.
Dumnezeul, Mamă/Tată, văzând în ce tenebre ale suferinţei v-aţi scufundat, a considerat că este de ajuns şi că a sosit momentul pentru a interveni. Cu Înalta Sa Autoritate, Dumnezeu a spus: ‘’Este de ajuns ! A sosit timpul pentru a interveni. Voi da o Dezlegare Divină pentru cei care se străduiesc să-şi unească sufletul cu Sinele Inalt, şi autorizez Regatul Angelic să acorde asistenţă în orice mod este potrivit, în cadrul Legii Cosmice a Graţiei şi a Legii Karmei, pentru a accelera evoluţia umanităţii’’
Este o hotărâre specială care va impune un nou sistem de reguli tuturor fiinţelor umane dornice să evoluieze. Un ciclu nou, mai extins, al creaţiei se află în desfăşurare şi de el vor beneficia toi cei care se străduiesc să atingă un nivel de conştiinţă ridicat. Lor li se vor acorda abilităţi mai mari şi mai importante în procesele de co-creare a lumilor.

Misiunea voastra Divina este de a extinde frontierele conştiinţei lui Dumnezeu. Scopul vostru este de a deveni un maestru al manifestării divine, ducând mai departe Esenta Creatiei, pe care s-o activaţi în Inimile Sacre, într-o mare varietate de forme. Voi trebuie să deveniţi extensiile voinţei lui Dumnezeu în nemarginimea cosmică. Voi sunteţi speranţa viitoarelor civilizaţii. Voi trebuie să turnaţi fundaţia unei Noi Ordini Sociale.

Este deosebit de importantă calea pe care o veţi alege, atitudnea pe care o veţi adopta în relaţiile de viaţă.
Un adevărat maestru nu se raliază unei părţi anume, nu este nici pentru nici împotrivă. El priveste cu iubire şi compasiune ceea ce se întâmplă şi nu alimentează starile de beligeranţă. Cea mai indicată atitudine este ca, în orice situaţie, să rămâneţi centraţi în inima si sufletul vostru şi să dovediţi înţelepciune. Pe măsură ce deveniţi mai echilibraţi, vă veţi înţelege tot mai corect şi veţi accepta limitările karmice pe care sufletul vostru a ales să le experimenteze în această viaţă, pentru a face încă un pas în evoluţia voastră spirituală.Există limitări şi condiţii specifice care nu pot fi schimbate în această viaţă ; pe acestea ar fi necesar să le acceptaţi cu graţie şi să depuneţi eforturi de perfecţionare în cadrul graniţelor pe care vi le-aţi impus în programul dinnaintea venirii în această viaţă. Nu le consideraţi pedepse ci oportunităţi, care vă vor conduce la atingerea echilibrului fiinţei voastre totale.
Cu toate acestea, dorim să subliniem că această viaţă este unică pentru fiecare suflet de pe Pământ, indiferent în ce condiţii s-a născut, sau se află în prezent.
Această viaţă vă oferă oportunităţi unice în tot lanţul existenţelor voastre trecute sau viitoare, oportunităţi care vă apropie de atingerea măestriei de sine. Fiecare dintre voi a fost proiectat pentru a fi un maestru în manifestare, un co-creator înzestrat cu abilităţi de către Creator.

Creierul vostru este compus din mai multe niveluri de constiinta. Creierul mai mic şi cele trei chakre inferioare constituie partea mai primitivă, mai apropiată de nevoile corpului fizic. Constiinţa din această zonă este cea care ajută la supravieţuire si la procreare, la instincte şi la relaţia cu Pământul fizic, precum si la ego. Când constiinta voastra se mută pe activitatea creierului de nivel mediu, începe procesul devenirii fiinţei spirituale. Sentimentele şi emoţiile includ treptat chakra inimii şi cea a gâtului. In procesul trezirii, încep să fie activate chakra frunţii (cel de al treilea ochi) şi cea din creştet (sahasrara).

Un aspirant pe calea devenirii trebuie să traverseze cu uşurinţă planul astral, să obţină controlul asupra naturii sale inferioare (tentaţiilor primare) şi câmpurilor emoţionale, după care, îşi va putea continua ascensiunea către frecvenţele rafinate şi cunoaşterea adevărurilor cosmice. Ajuns la acest nivel, el îşi va contopi sufletul cu Sinele său Inalt, va putea comunica în mod conştient cu ghizii săi, cu profesorii şi maeştri înalţaţi, cu fiinţele angelice ale luminii. Atunci, de la gând la faptă nu vor mai exista distanţe, materializarea dorinţelor producându-se aproape instantaneu.

Mintea unui maestru este clară, fără judecăţi distorsionate, fără gânduri ascunse. Atunci el va deveni o sursă de lumină pentru cei din jur, un tămăduitor al durerii, un sfetnic cu har divin.
Cel ajuns la acest nivel de evoluţie va începe să construiască o punte de constiinta spre tărâmuri aflate dincolo de acest univers. In învăţăturile antice această punte poartă numele de Antakarana, sau Podul Rainbow, în prezent.

Pentru a avea o deplină stăpânire de sine, va trebui să învăţaţi să vă folosiţi perfect cele trei aspecte : fizic, mental si spiritual. Amintiţi-vă că fiecare atom care vă compune fiinţa este o inteligenţă în sine. Toate particulele care vă alcătuiesc trebuie să lucreze în perfectă armonie, între ele şi fiecare cu înaltele frecvenţe divine. Voi aveţi o Esenţă Divină, voi sunteţi scîntei din Dumnezeul care v-a creat.
Când veţi evolua suficient, veţi putea fi conectaţi permanent la fluxurile divine de lumină, la Înalta Conştiinţă. Veţi avea acces la multiple şi atotcuprinzătoare informaţii, proprii tărâmurilor înalte.

Preaiubiţilor, nu peste prea multă vreme vom putea fi martori ai expansiunii Luminii în toate locurile de pe planetă, ceea ce va avea un efect benefic asupra tuturor aspectelor vieţii. Vă cerem să rămâneţi centraţi în inima şi sufletul vostru, indiferent de haosul care se instalează pe planetă.

Ne-am unit forţele şi acum suntem invincibili, pregătiţi să îndeplinim mandatul care ne-a fost dat de Mama / Tata Dumnezeu.
Dragoste veşnică, protecţia şi binecuvântarea noastră.
EU SUNT Arhanghelul Mihail.
http://lightworkers.org
(C.M.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu